mandag 9. mai 2011

EN HELG I PARIS


I helgen har vi vært på vår svært etterlengtede tur til Paris! Alle barna har vært trygt plassert hos besteforeldre, og vi har gjort alt vi vanligvis ikke kan. Vi har sovet til vi har våknet av oss selv, vi har vandret gatelangs på kvelden, vi har spist på en av Paris` beste restauranter - Les Ambassadeurs - og vi har drukket champagne til lunsj... Det har vært en helt fantastisk kjærestetur, og har dere ikke allerede besøkt Paris vil jeg virkelig anbefale å reise i Mai.


 Vi har vært der noen ganger tidligere, men da har vi vært der i mars hvilket jeg innser at er noe tidlig. Byen har vist seg fra sin beste side denne helgen, med nesten 30 varmegrader og en herlig lett vind. Sommeren har kommet til Paris og det blomstrer overalt! Dessuten har ikke den største turiststrømmen inntatt byen i Mai, så franskmennene er fortsatt blide *smil* Det sies nemlig at Pariserne som har mulighet rømmer byen fra juni til august, og de som er igjen er ganske lei turister ;)
Overalt hvor man går er det vakre bygninger og vi glemmer helt at vi bør forevige alt det skjønne på foto...


Noen bilder har det heldigvis blitt denne gangen også, og jeg kommer nok til å plage dere med fler parisinnlegg, men i dag har jeg lyst til å vise litt fra hotellet vi bodde på...


Hotel De Crillon er et av Paris` eldste og mest eksklusive hoteller. Med hele 5 stjerner følger det en service vi aldri har sett maken til. Helt overveldene, og en opplevelse i seg selv!


Kjære, skjønne husbonden hadde ordnet et De Luxe rom til oss, og det var virkelig flott. Hver minste lille detalj var vakker, og rommet var like stort som en liten leilighet i Oslo sentrum.  


Gamle møbler og interiør med en sjarm og sjel som hverken kan beskrives eller vises godt nok på bilder...


Alt er vakkert og gjennomført...
Når jeg nå sitter her og ser på bildene mens jeg skriver er det nesten som om jeg har drømt... Turen har vært perfekt fra ende til annen. Har allerede begynt å glede meg til neste tur - for vi skal definitivt tilbake igjen, og igjen, og igjen... Har veldig lyst til å ta et franskkurs slik at jeg kan gjøre meg litt forstått, de er nemlig ikke veldig gode i engelsk overalt. Jeg forstår akkurat nok til at jeg kan uttale stedsnavn nogenlunde korrekt, men utover det kan jeg ingenting. Så hvis noen har noen tips til gode nettbaserte språkkurs eller lignende vil jeg gjerne høre om det *smil*


Foruten storbyshopping, gatevandring, cafèsitting og champagneføring tok vi en tur til et stort marked litt utenfor bysentrum. Fant noen herlige skatter som jeg tenkte jeg skulle fortelle om i morgen - hvis dere ikke allerede er lei av at jeg babler i vei om Paris, da?

8 kommentarer:

 1. Høres virkelig ut som den drømmeturen!
  Så herlig da!
  Viktig å ta seg tid til sånne opplevelser sammen.
  Gleder meg til fortsettelsen..har aldri vært i Paris.
  Hos meg er det London og atter London..
  Klem Anne

  SvarSlett
 2. Vil gjerne høre mer om Paris!
  Vi var der i fjor i mars - og ja, tror nok at mai er bedre...var litt småkaldt når ikke solen var framme. Men ellers hadde vi en topp tur!:)
  Gleder meg å se hvilke skatter du har funnet!

  SvarSlett
 3. Dette så herlig ut, ønsker meg dit en tur ja.
  Godt for kropp og sjel med litt avbrekk i hverdagen :-))

  SvarSlett
 4. Salut!
  Flaks at jeg kom over bloggen din. Paris blir jeg aldri lei nei, så nå gleder jeg meg til flere reisebrev. Har vært der mange ganger selv, så er det en storby jeg gjerne reiser tilbake til er det nettopp Paris. Helt enig at mai er en flott mndr. Men også høsten da franskmennene er tilbake fra ferie, er det stemning kan du si. Har hatt flere reisebrev derfra jeg også. Ang.fransk kurs....kan jeg anbef.en titt på bibloteket. Pugger fransk til den store gullmedalje om dagen. Men må nok innrømme at jeg lærer best gjennom mine franske venner, som stadig bemerker uttalelsen min.hi-hi. Skal nok få praktisert mer i sommerferien da vi skal bo i Frankrike i over 4 uker;o) A bientôt! Klem fra Maliva

  SvarSlett
 5. Dette så og hørtes helt fantastisk ut.
  Vil veldig gjerne høre og se mer om Paris.
  Ha en fin kveld. :)
  Klem, klem

  SvarSlett
 6. Å så herlig, høres ut som en fantastisk tur. Har aldri vært i Paris, men den står høyt oppe på listen vår over byer vi skal besøke. Kanskje neste år.

  Klem fra Kari

  SvarSlett
 7. Så bra at dere fikk en perfekt kjærestetur!Masse flotte bilder..Gleder meg til og se skattene du har funnet!Go klem

  SvarSlett
 8. Takk for koselig besøk hos meg!
  Paris er herlig! Vi var også der på kjærestetur i fjor, men det høres ut som mai er en bedre tid, ja!

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!