fredag 2. juli 2010

Husdrømmen

Vi eier pr i dag en enebolig fra åttitallet som har fått gjennomgå en skikkelig oppussing. Det var ikke gjort stort i huset siden den gang det ble bygget, og selv om jeg liker den gamle stilen er rosa åttitallstapeter ikke helt etter min smak... Vi gjorde mye selv, og jeg sverget på at jeg aldri skulle begi meg ut på noe lignende igjen.


Så sitter vi her da, 2-3 år etter og innser at huset vårt ikke er drømmehuset og stedet er ikke drømmestedet. For all del, vi har fått det veldig fint, vi bor på et fint sted, sentralt og alt det der. Vi har blitt glad i både området og huset vårt, men etterhvert som familien vokser til ser jeg at vi godt kunne ha enda større plass.

Dessuten elsker vi vannet, og kunne egentlig ønske oss et hus i nærheten av sjøen, med stor blomstrende tomt med lekehus til barna, paviljong og drivhus. Ønsker oss kjøkkenhage og hagekjøkken, mange deilige sitteplasser og en uteareale vi kan bruke uten å være på utstilling for hele nabolaget. Vi har rett og slett bestemt oss for å bygge våre drømmers hus på våre drømmers tomt, og vi flytter faktisk til en annen del av landet. Bort fra Osloområdets jag og "hjem" til Sørlandets landlige idyll. Vi er på ivrig jakt etter tomt, og i mellomtiden henter vi idèer og gjør oss tanker om hvordan vi vil ha det.


Huset skal vi nok tegne selv, men stilen er ganske klar - det skal se ut som om det hører hjemme i landlige omgivelser. Det skal være koselig både ute og inne, og alt skal bli akkurat slik vi vil ha det.
Åh, som jeg gleder meg til den dagen vi står med byggegodkjenningen i den ene hånden og byggelederen på telefonen i den andre...

4 kommentarer:

 1. Viktig å ha store drømmer!
  Lykke til med prosessen!
  Ha en nydelig lørdag:)

  SvarSlett
 2. Takk for en hyggelig kommentar :)
  Jeg må si jeg kjenner meg litt igjen i hva du sier her jah. Men vi blir nok her en god stund lenger.
  Ønsket er et lite hus med stor tomt på landet. Det hadde vært noe det.

  Klem Signe

  SvarSlett
 3. Kjenner meg aånn igjen. Vi har endelig etter fem år funnet drømmetomten, og nå gjenstår bare drømmehuset!! Sørlandet er vakkert, og masse lykke til:)Det må bli bra. Ha en fin kveld.
  Klem klem

  SvarSlett
 4. Hei,

  Takk for kommentar inne hos meg ;-). Her ser jeg jo utgangspunktet for huset vi bygger. Vi har selvfølgelig tegnet om og tilpasset våre ønsker slik at det ikke skal finnes et makent hus. Det er viktig å følge drømmene, men så kjedelig å ikke være fornøyd med det man har da. Håper dere finner tomten og lykkes med å finne drømmehuset.

  Klems Sarita
  (jeg la meg til som følger jeg :-))

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!