fredag 27. august 2010

En dør som sier KOM INN!

Vi har enda ikke funnet tomt, og huset er foreløpig ikke tegnet. Jeg koser meg alikevel mye med jakten på de rette elementene. En av tingene jeg er en koselig dobbel inngangsdør som virkelig sier "kom inn - velkommen!"

Som jeg har nevnt tidligere skal vi jo bevege oss sørover, og jeg ønsker meg såklart et hus som går i ett med de typiske gamle sørlandshusene. Har merket meg at fargen på inngangsdøren faktisk sier noe om hvilken sørlandsk byperle man befinner seg i. Blått er for eksempel veldig typisk for Risør. Nydelige doble inngangsdører, vinduer med utskjeringer og roser som slynger seg lett oppover veggen... Grønn derimot er typisk Tvedestrand. Lekker mørk olivengrønn hører hjemme der, og gir harmonisk bakgrunn for alle de frodige krukkene med blomster som gjerne står ved inngangen...

Og så... skal man ha glass i inngangsdøren eller ikke? Jeg klarer ikke bestemme meg... Synes det er utrolig koselig og kanskje mer inviterende med glass enn uten... Hva mener du?

Og hva med glass over døren? Jeg synes det er kjempefint, og vil hjelpe med å slippe masse godt lys inn i hallen, men så var det dette med å vaske vinduer da.. Er det en ting jeg liksom aldri gjør ofte nok så er det nettopp det. Og i det samme jeg har skrevet det blir jeg nå fylt av en fryktelig dårlig samvittighet etter å ha tatt et raskt blikk på vinduene her i stuen... Høyt på ønskelisten står selvvaskende glass, vet jeg!
(Bildene er lånt fra swedoor og Diplomat).1 kommentar:

  1. Thanks for sharing such a pleasant thinking, paragraph is fastidious, thats why i have read
    it entirely

    Take a look at my site; buy acnezine

    SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!