torsdag 24. februar 2011

Et drømmehus blir til - Plantegninger


Åh, jeg er helt i ekstase! Plantegninger fra en av husleverandørene er klare, og alle våre store endringer er utført. Det er veldig rart og utrolig spennende å se huset "sitt" på denne måten. Det som før bare har vært grove skisser tegnet på rutepapir her hjemme har blitt til en ekte arkitekttegning!

Inngangspartiet skal være overbygget og bredt nok til at vi kan plassere en liten hagebenk og masse bugnende blomsterkrukker der *smil* Selv om det ikke er tegnet inn her vil det også bli trapp - vi skal nemlig ha kjeller, og grunnmuren vil derfor gi en liten høydeforskjell fra inngangsparti til bakken. Vi har ikke helt bestemt oss, men vurderer skifer på trappen. Tilnærmet vedlikeholdsfritt, også har vi jo tross alt en forkjærlighet for natursten..


På baksiden av huset, ut mot hagen og utsikten vil vi ha utbygg under balkongen. Dette krever litt mer sikring enn vanlig balkong, men så vil vi jo få større plass til spisestue og masse deilig dagslys inn de store vinduene..

Hovedetasjen skal romme vaskerom/bad med egen utgangsdør, romslig hall, gjesterom/kontor, stort kjøkken med matbod og luftig stue. Peis på både kjøkken og i stuen er et must fordi vi bruker begge rom like mye. Det gir en helt spesiell atmosfære når det knitrer i peisen og mørket ligger som et sort teppe utenfor.
 Kos rett og slett! Loftsetasjen har full takhøyde og skal romme fire romslige soverom, bad og loftstue. Tenker at barna skal ha store nok rom til å kunne vokse fra søte rotekopper til rebelske tenåringer uten at vi må bygge ut for å gjøre plass til hormonene *smil*Å bygge hus uten å ta med kjeller synes vi ville være dumt. Derfor har vi valgt full kjeller som på sikt vil bli voksendelen av huset. Dessuten er det nok av plass til lagring av oppussingsobjekter og alt annet vi vil få behov for å stue vekk.

Det er nesten noe magisk med det å få sitt eget drømmehus tegnet opp på denne måten... Alt er nøye gjennomtenkt og tilpasset akkurat oss. Noe så herlig!!!

Hvis du har bygget hus selv og ser noe som du ville gjort annerledes - fortell gjerne i kommentarfeltet! Link også gjerne til din blogg hvis du har plantegninger å vise til. Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Ja hva skal jeg si. Rett og slett lekkert! Det må være utrolig moro. :) klem fra mammsen

  SvarSlett
 2. Så spennende. Flott hus:)

  W

  SvarSlett
 3. Heisann ;)
  Så fint det blir.
  Blir spennende å se resultater framover.
  Ønsker deg en riktig fin helg.
  Klem Linn

  SvarSlett
 4. Mitt-Landliv (som ikke gadd å logge inn akkurat nå)28. februar 2011 kl. 21:14

  Dette er jo førsteutkast, så det vil nok bli en og annen endring etterhvert. Vi har jo heller ikke tegnet kontrakten med disse fordi vi venter på tegninger og pristilbud fra flere. Alikevel er det uhyre spennende, og uansett ikke langt fra slik det vil bli...

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!