Hva oppskrifter angår er jeg egentlig fryktelig dårlig på å følge de til punkt og prikke. Bruker helst av det som er i skapene, og det har jeg også gjort denne gangen. Et godt tips hvis man skal lage grov gjærdeig er å bruke halv mengde grovt mel og halv mengde fint hvete-/speltmel.
2,5 dl siktet rugmel
2,5 dl sammalt hvete grov
5 dl siktet hvete
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 ss timian
1 ts løkpulver
olje
lunkent vann
Bland det tørre godt. Ha i olje og arbeid inn vannet til du får en fast og god deig som slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse, og trill en tykk pølse av den. Kjevle ut slik at du får rullet de godt sammen over fyllet.
Jeg bruker ofte et lag tomatpurè, legger over en pk kalkunbog (i små biter), hvitløkspulver, paprikapulver og en god osteblanding. Rull sammen, og del i 2-3cm tykke skiver. Legg de på stekebrett, trykk de lett ned og la de etterheve i 30-60 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader - 20-30 minutter.
Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!