tirsdag 1. mars 2011

LEKRE GULV


Det er mye man skal tenke på når man skal velge gulv til et helt nytt hus. En erfaring vi har gjort oss i vårt nåværende hjem er at selv om det virker enkelt å velge samme type gulv i hele huset, vil man fort bli lei. Vi gjorde nemlig det når vi pusset opp her, rett og slett fordi vi måtte ta raske avgjørelser for å få huset innflytningsklart så fort som mulig. Vi har trestavs valnøttparkett i alle rom bortsett fra badene og andre rom hvor det er naturlig med flis. Jeg elsker det mørke treverket, men jeg ønsker forandring. Det føles kjedelig fordi alle rommene ser tilnærmet like ut.


I det nye huset har vi så langt tenkt å ha lyse gulv i loftsetasjen, og mest sannsynlig samme type over alt. Synes de grålige trefargene er herlige...I hovedetasjen tror jeg vi lander på mørke gulv slik som i dag. Vegger og interiør vil for det meste bli lyst, og jeg synes det er fint å bryte opp litt med det mørke. Mørke småmøbler og pynt vil binde det hele sammen.
Og når man først har bestemt seg for nyanse er det jo enda fler ting å tenke på. Skal gulvet være "flatt" å se på eller skal det være livlig? Det som kan være lurt å ha i bakhodet er om vegger skal være rene eller mønstrede tapetsert. For å balansere det er det lurt å velge enten mønster på vegg eller gulv med mye liv. Begge deler i samme rom kan fort føles litt kaotisk.

Hva liker du - er du som meg glad i kontraster?


(Bilder fra http://www.alloc.no/)
2 kommentarer:

 1. Jeg liker kontraster, uten det synes jeg ofte det blir litt kjedelig. Lykke til med valget. :) klem fra M

  SvarSlett
 2. Gulvet på det øverste bildet ville jeg valgt, det er så lekkert :)

  Kontraster må det være hvis ikke blir det kjedelig og ikke noe spennende å se på. Jeg er glad i det myke og søte mot det litt harde :)

  En riktig god natt ønskes deg fra meg
  Klem klem

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en liten hilsen. Det setter jeg umåtelig stor pris på!